4 op een rij tijdens het rekencircuit

4 op een rij in lumio

Je kent het spel 4 op een rij vast wel. Om de beurt schuif je een fiche in het ruitje, wie als eerst 4 van zijn fiches op ene rij heeft, wint! Toen ik dit format in Lumio zag, ging er direct een lampje bij mij branden.

Hoe leuk is het om dit in te zetten tijdens het rekencircuit?

Hoe werkt het?

Ik zet deze 4 op een rij in tijdens mijn rekencircuit waarin leerstof herhaald wordt.

 

Hoe werkt het?

 

Iedere leerling heeft een device. In Lumio heb ik de 4 op een rij interactief gemaakt en de leerlingen in groepen verdeeld. Iedere groep krijgt dus hetzelfde scherm te zien met het 4 op een rij spel.

Iedere groep krijgt circa 15 minuten de tijd om een onderdeel te oefenen, op de tafels liggen verschillende spellen/werkvormen/opdrachten.

 

Bij ieder onderdeel geldt het volgende:

Ieder groepslid kiest een kleur. Je spreekt af wie er begint. Om de beurt wordt er een opdracht gepakt, alle groepleden doen de opdracht. Als iedereen klaar is met uitrekenen, wordt er gecontroleerd. Ieder goed antwoord verdient een poging met een fiche binnen het 4 op een rij spel, het kind dat de opdracht heeft gepakt mag beginnen. Wie weet er als eerst 4 op een rij te krijgen?

 

Super simpel maar wel effectief! Zo’n element als 4 op een rij is leuk om in te zetten tijdens zo’n rekencircuit en stimuleert de leerlingen actief mee te doen.

Binnen mijn lessen wissel ik het werken met werkvormen op papier graag af met digitale tools/software.

 

Wist je dat Lumio overigens ook hele kant en klare formats en lessen /spellen bevat met leerstof erin? Neem daarvoor een kijkje in de algemene bibliotheek! (Die nu ook in het Nederlands beschikbaar is!) Wil jij je lessen delen? Dat kan ook!

Wil jij deze 4 op een rij ook gebruiken & heb je al een account? Klik dan op deze link: https://suite.smarttech.com/share/034feaba-d1da-40f2-843a-876d38fac0e5?confirmed_country=NL

 

Heb jij nog geen (gratis) account? Maak dan via deze link snel een account aan!

https://nl.smarttech.com/slso-2020

 

Bekijk mijn Instagram (Teach_and_Cher) voor de video