Over Teach&Cher

Waarom ik anderen inspireren wil

Over Teach&Cher

Het lesgeven anno nu vraagt iets anders van ons als leerkrachten. De spanningsboog van de kinderen is korter en informatie is in deze tijd in no time binnen handbereik. Alles moet ‘snel snel snel’. Dit zie je terug in de jeugd. Hier probeer ik met mijn onderwijs op in te spelen. Doormiddel van plezier, hoge leerling-betrokkenheid en afwisseling binnen mijn lessen. 

Ik probeer lessen te creëren waarin ik als leerkracht goed naar het lerende kind kijk, hierop stem ik mijn onderwijs af. Ik laat de methodes enigszins los en speel met de inhoud. Ik maak lessen die iets leuks bevatten, iets prikkelends. Lessen die weer net even anders zijn dan de kinderen gewend zijn. Het ‘out of the box teachen’.

Daarbij geef ik les vanuit de visie van Assessment For Learning gecombineerd met krachtige instructie volgens EDI 2.0. Ik zie wat dit doet met mijn leerlingen. Dit gun ik andere leerkrachten ook. Maar ik weet als leerkracht maar al te goed hoeveel tijd het van je vraagt om dingen buiten de methode om te doen. Niet iedereen heeft daar zin in of tijd voor. Daar is deze website ontstaan. Ik wilde mijn ideeën en materialen delen om anderen te helpen en te inspireren.

Nu, jaren later, heb ik mij omgeschoold (of eerder: bijgeschoold) en ben ik ook werkzaam als onderwijsadviseur, trainer, coach en spreker. Alles wat ik doe is gericht op: Kwalitatief goed en inspirerend onderwijs!

Dit zegt men over mij

Reviews