Het lidwoordenspel

Is het ‘De of het blaadje? De of het bord?’ iets wat de kinderen heel lastig vinden: lidwoorden!

Dit onderdeel wordt vaak tussen neus en lippen door besproken. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar vaak zie je in de bovenbouw dat dit toch wat aandacht vraagt. Hoe leuk is het als ze dit spelenderwijs kunnen oefenen? Juf Joyce testte het uit met ons lidwoordenspel, en een van de eerste reacties van een kind was: ‘Ooh, dat kan ik wel! Easy!’ Maar tijdens het spelen kwamen de kinderen erachter dat ze het toch niet altijd wisten. 

Leuk en leerzaam vonden ze het zeker. Het is een actief spel waarin snel gereageerd moet worden. Met de bijbehorende uitlegkaart kunnen de kinderen het zelfstandig spelen. 

In het bovenstaande filmpje kun je zien hoe het gespeeld wordt. Het spel heeft iets weg van Halli Galli. Het is een snelheidsspelletje waarbij nagedacht moet worden welk lidwoord erbij hoort. De speler die als eerst zijn hand op het juiste lidwoord heeft mag het woord op zijn spelerskaart leggen. Op de spelerskaart worden de kaartjes gesorteerd zodat aan het eind nagekeken kan worden welke woorden goed zijn. De speler met de meeste goede antwoorden wint.

Wil jij dit spel ook graag toevoegen aan je spelletjeskast? Download het dan nu hier. (Tip: via de Instagram van Juf Joyce kun je nu tijdelijk gebruik maken van een kortingscode waardoor het spel helemaal GRATIS is) 

Tip: ook handig voor thuis!

Binnenkort op Teach&Cher: versie 2 &3 van dit spel (deze/dit, die/dat)