Interactief ABC-tje voor bij het online lesgeven

Een vervolg op mijn vorige video’s over SMART Learning suite (SLS). Dit keer toepasselijk voor het online lesgeven.

Voor de opening van het nieuwe jaar heb ik een leuk ABC-tje gemaakt. (Hier gratis te downloaden) Normaliter zou ik dit werkblad uitdelen in de klas, nu doen we het online in SLS. Je kent het wel: het ene kind vertelt in geuren en kleuren over zijn/haar vakantie en de ander houdt liever zijn mond. Om kort in te gaan op iedereen heb ik een ABC-blad gemaakt.

Wat is een ABC-tje?

Vroeger was dit echt een van m’n favoriete dingen om te doen. Binnen een bepaalde tijd allerlei woorden opschrijven bij de letters van het alfabet die te maken hebben met 1 bepaald onderwerp. In dit geval: de vakantie, 2020 en 2021. 

De kinderen moeten binnen 5 minuten achter iedere letter een woord schrijven wat hiermee te maken heeft. 

Interactie

Zoals je kunt zien in de onderstaande video heb ik dit werkblad toegevoegd in mijn SLS presentatie zodat iedere leerling er individueel mee aan de slag kan. Ik zie al mijn leerlingen in Teams en kan tegelijkertijd online met ze meekijken wat ieder kind opschrijft. Zo kan ik per direct ingaan op de dingen die ik zie maar ik kan er ook voor kiezen om individuele opmerkingen erbij te schrijven.

Zo beginnen we de eerste lesdag met een gezellig gesprek waarbij ik input krijg van iedere leerling. 1 woord bedenken is voor de timide leerlingen net wat makkelijker, waar ik als leerkracht dan weer de juiste vragen bij kan stellen. Zo ‘zie’ en hoor ik iedereen toch nog een beetje online.

Gebruik jij SMART Learning Suite al binnen je online lesgeven? Schrijf je gratis in via de onderstaande link en probeer het uit. Houd mijn pagina in de gaten voor meer van dit soort leuke en bruikbare tips!

https://nl.smarttech.com/slso-2020