Online 30 seconds spelen met de klas

Aan het eind van de online lesdag sluit ik vaak af met een quiz, educatief spel of gewoon een gezellig spelletje. In de klas vinden mijn leerlingen het erg leuk om 30 seconds te spelen, online is het bijna net zo leuk. Ik gebruik de originele kaartjes van 30 seconds (junior) hiervoor, maar je kunt natuurlijk ook gewoon woordenschat woorden uit de methode of zelfbedachte woorden gebruiken.

In plaats van beurten (zoals in het echt) speelt online ieder voor zich. Ik beschrijf de woorden op de kaartjes, geef denktijd en een ieder die het woord weet kan zijn of haar antwoord sturen in SMART Learning Suite. Na ieder kaartje bespreek ik de goede antwoorden, iedereen houdt zijn eigen punten bij. Een leuke, gezellige dag afsluiting!

Speel jij 30 seconds wel eens online?