Pubquiz – Juf Joyce

Bekijk vanaf minuut 4:31 de Pubquiz in de klas van Juf Joyce

De PUBQUIZ!! –> manier waarmee leerlingen controleren hoe goed ze de stof kennen!

WAAROM PUBQUIZ?

Ik wilde de herfstvakantie op een leuke, maar zeker ook educatieve manier afsluiten. Ik was aan het opruimen thuis en ik dacht bijna veel weg te kunnen gooien.. totdat ik dacht, maar wacht! Ik kan dit ook aan mijn leerlingen geven. Zo ontstond het idee van een PUBQUIZ. Ik nam alle leuke hebbedingetjes mee naar school. Ik had zoveel, dat iedereen wel met ‘iets’ naar huis ging. De kinderen waren in teams verdeeld en iedereen kreeg een rol. Van de alfa man/vrouw tot meneer en mevrouw positivo! Het is niet alleen belangrijk om een leider in je groep te hebben, maar ook iemand die zorgt voor positiviteit en zorgt dat het ‘samen’ wordt gedaan. De kinderen mochten samen overleggen. De kinderen waren zo enthousiast dat ze wederom de pauze vergaten. Zo oefenden we alle eerder aangeboden stof in één middag op een leuke manier. De kinderen waren echt betrokken en iedereen deed mee.

  • In de PowerPoint staat de uitleg, werkwijze en de rollen beschreven.
  • Antwoordenblad geeft duidelijk aan hoeveel punten je kunt verdienen bij elke categorie.
  • POWERPROOF is een leuke toevoeging waarmee ze maar liefst 5 PUNTEN kunnen verdienen met hun team!

Wil je gebruik maken van deze gratis materialen? Klik dan hier.

Heel veel plezier ermee en laat je het ons even weten als je het gebruikt? 🙂

Joyce van Kasteren (@JufJoyce)